Madencilik (Mining)

Mining (Madencilik) Yapılan Coinler – 2021

Cryptocurrency, son yıllarda uygun bir kazanç ve yatırım aracı olarak gündeme çıkıyor. Kripto para topluluğundaki çoğu insan ya tüccar ya da yatırımcıdır. Bu, coinleri veya tokenları daha düşük bir fiyata satın aldıkları ve kâr elde edebilmek için değerlerinin artmasını bekledikleri anlamına gelir.

Ancak, bunun haricinde para yatırmanıza gerek kalmadan kripto para birimleri kazanabilirsiniz. Kripto ticareti yapmak veya yatırım yapmak için büyük paranız yoksa madenciliği düşünmelisiniz. Bu sayfada, 2021’de madenciliği yapılabilecek en iyi kripto para birimlerinin bir listesini bulacaksınız.

1. RavenCoin (RVN)

RavenCoin, 2021’de madenciliği yapılabilecek en karlı coinlerden biridir. Bram Cohem tarafından icat edilen RavenCoin, 3 Ocak 2018’de piyasaya sürüldü. Varlıkların bir taraftan diğerine verimli bir şekilde oluşturulmasını ve aktarılmasını sağlamak için oluşturuldu. KAWPOW protokolü ve X16R algoritması sayesinde mobil cihazınızda veya kişisel bilgisayarınızda kolayca RVN madenciliği yapabilirsiniz. Ayrıca Ethereum ve Bitcoin blok zinciri ile aynı varlık aktarım sistemi ile çalışır.

RVN madenciliğine başlamak için, bir cüzdan oluşturmanız ve RVN’nizi yatırabileceğiniz bir cüzdan adresi oluşturmanız gerekir. Ardından bir madencilik havuzu seçmelisiniz Blocksmith, Bsod ve Cruxpool, RVN madenciliğinize başlamak için mükemmel platformlardır.

2. Monero (XMR)

Monero, aşırı yükselişi nedeniyle yatırımcılardan ve madencilerden büyük bir ilgi gördü. Değeri Ocak 2017’de 10 dolar olan coin Ocak 2018’de 494 dolara yükseldi. Bu kripto para , kripto madenciliğinde öz sermayenin önemini vurgulayan CryptoNote sisteminde çalışır .

3 milyar doları aşan piyasa değeri ile Monero, 2021’de madenciliği yapılabilecek en karlı kripto para birimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Sınırsız bir arzı var ve hash işlevi olarak RandomX hash algoritmasını kullanıyor. Bu yüzden 2 dakikalık etkileyici bir benzersiz blok süresine sahiptir.

3. LiteCoin (LTC)

Litecoin, MIT/X11 protokolü ile dağıtılan eşler arası bir kripto para projesidir. Bu kripto paranın geliştiricileri , programlamayı Bitcoin sisteminden uyarladı . Ancak işlem hızını artırarak gas fee ücretini düşürdü.

Litecoin, kripto topluluğundaki en eski isimlerden biridir. Kâr amaçlı madencilik yapmak kötü bir fikir değildir, çünkü küresel olarak sorunsuz bir ödeme aracı olarak kabul edilir. LTC, madencilik için ASIC cihazlarına olan ihtiyacı ortadan kaldıran SCRYPT protokolünü kullanır.

4. Cardano (ADA)

Cardano, önünde parlak bir geleceğe sahip zorlu bir kripto para birimidir. Bu coin esnek bir ağa sahiptir ve işlemleri ışık hızında gerçekleştirerek sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlar. Cardano madenciliği, bilinen madencilik sistemlerinden biraz farklıdır. Varlıkları oluşturmak için donanım kullanmak yerine Cardano blockchain, blockchain işlemlerini doğrulamak için Proof-of-Stake sistemini kullanır.

İyi haber şu ki, bu programlanabilir blok zinciri, Ethereum ve Litecoin’den daha iyi performans gösterme potansiyeline sahip. Ayrıca Cardano, diğer dijital para birimleri ve uygulamalar için bir platform olarak da kullanılabilir.

5. Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic kripto dünyasında popüler olan bir dijital varlıktır. Bu dijital varlık, Ethereum blok zincirini sağlam tutmayı amaçlar. Temmuz 2016’da piyasaya sürülmüştür, ancak son iki yıldaki performansı onu madencilik için mükemmel bir seçenek haline getirmiştir.

Madencilik ETC için nispeten kolaydır. Tek yapmanız gereken verimli madencilik donanımı ve yazılımı edinmek, bir cüzdan adresi oluşturmak ve madenciliğe başlamak. GPU madencilik cihazları bu amaç için en iyi donanımdır. GMiner ve NBMiner ise kullanılabilecek popüler yazılımlardır. ETC ile ilgili benzersiz olan şey, diğer altcoinlere kıyasla daha kısa bir blok süresine sahip olmasıdır. Blok süresi kabaca 13 saniyedir.

6. Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, köpek logosuna sahip popüler bir kripto para birimidir. Billy Markus ve Jackson Palmer bu parayı 2013 yılında capslerden ilham alan bir şaka olarak meydana getirdi, ancak beş yıl sonra Dogecoin çoğu altcoin’in çok ötesine geçti. Çok sayıda rekor kırdı ve henüz duraksama belirtisi göstermiyor.

Kullanıcıların pahalı cihazlar satın alarak portföylerine Doge eklemesine izin vermemesi nedeniyle Litecoin ile karşılaştırılabilir olan Scrypt algoritmasını kullanır. Bu arada, verimli performansını sağlamak ve madenciliği sorunsuz hale getirmek için bir GPU/CPU kullanabilirsiniz.

7. Monacoin (MONA)

Tıpkı Dogecoin gibi, Monacoin de Japonya’da aktif bir topluluğa sahip şaka amaçlı üretilmiş bir coindir. Kripto para birimi, 2013 yılında Bay Watanabe takma adı altında anonim bir kişi tarafından geliştirildi. Ancak şaka gibi başlayan bu proje, madenciler ve yatırımcılar için makul kazanç potansiyeli sunan ciddi bir emtia haline geldi.

Bu kripto para biriminin iyi yanı, madencilerin kazım yapması için ASIC cihazlarına ihtiyaç duymamasıdır. Diğer coinlerin aksine, MONA madenciliği çok az sermaye gerektirir. Bir blok madenciliği yapmak ve bir ödüle hak kazanmak genellikle 2 dakikadan az sürer.

Mining Hesaplama Araçları

Madenciliği Yapılabilen Coinler Listesi:

Bitcoin Verge FIBOS Gulden
Ethereum Electroneum HyperCash Diamond
Dogecoin Dero Peercoin SmartCash
Litecoin Syscoin Namecoin Newton
Bitcoin Cash Komodo GameCredits SINOVATE
Filecoin MonaCoin Wownero CashBet Coin
Ethereum Classic ABBC Coin LBRY Credits Feathercoin
Monero Elastos Litecoin Cash Aeon
Bitcoin SV Aion Denarius Myriad
Dash Bytom Metaverse ETP ViaCoin
Decred Groestlcoin SnowBlossom BitcoinZ
Zcash BEAM Ubiq 42-coin
Bitcoin Gold Energi Htmlcoin DigitalNote
Zilliqa Bytecoin Einsteinium TERA
Ravencoin Nimiq Turtlecoin Ycash
Siacoin Nexus DECOIN GridCoin
Digibyte Grin EUNO Garlicoin
Horizen Callisto Network Lightning Bitcoin FlorinCoin
Bitcoin Diamond Vertcoin Quark Genaro Network

Sonuç

Kripto para madenciliği yaparken, madencilik cihazınızın hash oranını, elektrik maliyetlerini ve bulunduğunuz yerdeki ağ aralığını göz önünde bulundurmalısınız. Madencilik gelirleri büyük ölçüde bu faktörlere bağlıdır ve bu parametrelerdeki değişiklikler gelirinizi doğrudan etkileyebilir.

Tıkla ve Oyla

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu