Haberler

2022’de Yükselecek Coinler (Sürekli Güncel)

Bu yazımızı sürekli güncelleyecek ve 2022'de durdurulması imkansız coinleri sizler için listeleyeceğiz.

2022 yılında yükselecek coinler listemize geçmeden önce bu senenin önceki seneden daha zor olacağını belirtmem gerekiyor. Siyaset yapmıyorum genel olarak ülkemizin ve dünyanın çeşitli dinamikler sonucu ekonomik sorunlarla boğuştuğunu hepimiz biliyor ve hissediyoruz. Bu yüzden, ürettiğimiz içeriğin sizlerin ve bizlerin bu zorlu seneyi kolayca atlatacak ekonomik bir ferahlık sağlamasını umuyorum.

2022 En İyi Coinler Listesi Ön Bilgiler:

  • Bu liste kripto para piyasanın genel seyirinden etkilenmektedir.
  • Kripto paraların riskleri göz önüne alındırılmalıdır. Haberlerden çok çabuk etkilenen oynak bir piyasadır.
  • Ethereum tabanlı kriptolar için yapılan tahminlerde ETH 2.0 güncellemesi göz önünde bulundurulacaktır.
  • Liste sürekli güncellenecek ve yeni güncellemeler bildirim abonelerine gönderilecektir.
  • Bu içerik yatırım tavsiyesi içermemektedir. Kripto para piyasaları yüksek risk içerir. Marjin veya kaldıraçlı işlemler tüm paranızın yok olmasına sebep olabilir. 

2022 Yılında Yükselecek En İyi Coinler Listesi:

Listenin son güncellenme tarihi 2 Ocak 2022. Listeye dahil edilen coinler neden 2022 yılında yüksek performans göstereceği düşünülen coinler olduğunun açıklaması ile verilecektir.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) halihazırda piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olarak yer alıyor. Aynı zamanda en yaygın kullanılan blok zincirine sahiptir. En iyi 100 kripto para biriminin 40’ından fazlası Ethereum platformunda inşa edilmiştir.

Bununla birlikte, Ethereum’un dezavantajları vardır. Blok zinciri çok hızlı değil ve işlem maliyetleri çok yüksektir. Sonuç olarak, bazı geliştiriciler diğer blok zincirlerine geçmeyi seçip projelerini diğer blok zincirlerinde geliştirdiler. Bu olumsuzluklara rağmen, Ethereum’un ETH tokeni 2021’de %450’den fazla yükseldi.

Ethereum için yeni yıl daha da parlak olabilir. Ethereum 2.0 yükseltmesinin 2. Aşamasının 2022’de tamamlanması planlanıyor. Bu, PoS protokolünü tüm Ethereum ağına genişletecek. Yükseltmenin son aşaması 2023’te başladığında, Ethereum’un blok zinciri çok daha hızlı, daha ölçeklenebilir, daha az enerji yoğun ve çok daha düşük işlem maliyetlerine sahip olacak. Detaylı bilgi için: ETH 2.0 Nedir?

Yapılacak güncelleme, bu yıl yeni geliştiricileri Ethereum’a çekebilir. Milyarder Mark Cuban tam olarak böyle olacağını düşünüyor. Platformda ezber bozan yeni uygulamalar inşa edildiğinden, Ethereum’un 2022’de canavar bir kazanan olabileceğini tahmin ediyor. Ayrıca ETH 2.0 güncellemesi sonrasında ERC-20 tabanlı diğer birçok projede hız kazanacaktır.

Ayrıca 2021 Aralık ayının başlarında düşmeye başlayan Bitcoin sebebiyle etkilenen piyasada, en az hasarı Ethereum’un aldığını belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Nasıl ülkemizde altın güvenli liman olarak biliniyorsa BTC sonrasında en güvenli kripto para ETH olarak biliniyor. Yüksek miktarlı yatırım yapacak ve güvenli bir limana ihtiyaç duyuyorsanız Ethereum doğru bir seçenek olabilir.

Solana (SOL)

Solana ( SOL) 2021’de %12.650’ye yakın devasa bir kazanç sağladı. Bu kazanç, yılın son iki ayında kripto para birimlerinde yaşanan genel gerilemenin ardından geldi.

Solana’nın piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi olmasının iki ana nedeni var. Blok zinciri hızlıdır ve saniyede 65.000’e kadar işlem işleme kapasitesine sahiptir. Ayrıca, yaklaşık 0,0025 ABD doları gibi süper düşük işlem maliyetlerine sahiptir.

Bu avantajlar birçok yeni geliştiriciyi cezbetmiştir. Solana, 400’den fazla projeyle “kriptoda en hızlı büyüyen ekosisteme” sahip olduğunu iddia ediyor. Bu projeler, takas edilemeyen token (NFT) pazarlarını ve çok çeşitli merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarını içeriyor.

Birçok yönden Solana, Ethereum’un 2.0 güncellemesi ile yapmak ve başarmak istediği her şeyi temsil eden ucuz ve düşük işlem maliyetlerine sahip Ethereum ağının en büyük rakibi olarak biliniyor. ETH 2.0 güncellemesinde yaşanacak bir aksaklık sonucunda ağa olan ilginin dahada artacağını veya yükseltmenin gerçekleşmesini beklemek istemeyen pek çok geliştiricinin Solana ağını tercih edeceği göz önüne alınınca her şey ortaya çıkıyor.

Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX), piyasa değerine göre bu üç durdurulamaz kripto paranın en küçüğüdür. Bununla birlikte, 2021’de %3,350’ye yakın bir yükselişin ardından CoinMarketCap’in en iyi kripto para birimleri sıralamasında 11. sırada yer alacak kadar büyümüştür.

Solana gibi Avalanche, Ethereum’a popüler bir alternatiftir. Ancak, bazı yönlerden Avalanche, Solana’yı yenmektedir. Örneğin, Solana’dan çok daha fazla merkezi olmayan uygulama (dApp) geliri sağlamaktadır

Avalanche ayrıca Solana’dan daha hızlıdır. Blok zincirine geri döndürülemez bir şekilde işlem ekleme zamanı iki saniyeden azdır – akıllı sözleşmeleri destekleyen herhangi bir blok zincirinin en hızlısı olarak bilinir.

Avalanche ekosistemi şu anda yaklaşık 160 proje içermektedir. Büyük muhasebe ve danışmanlık firması Deloitte, Kasım ayında bir felaket kurtarma platformu geliştirmek için Avalanche blok zincirini seçtiğini duyurdu. Deloitte’un bu onayı, daha fazla geliştiricinin Avalanche’ı seçmesinin önünü açabilir.

 

Tıkla ve Oyla

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu