Coin İncelemeleri

Clover Finance (CLV) Nedir ? Projesi, Amacı ve Geleceği

Clover Finance (CLV), Polkadot ve Ethereum ağları arasında daha fazla uyum sağlamak için tasarlanmış bir blok zinciri altyapı sağlayıcısıdır. Proje, çok katmanlı geliştirici araçları ve yüksek DeFi yetenekleri dahil olmak üzere onu benzersiz kılan bazı özel özellikleri Blockchain geliştiricilerine sunar . Bu nedenle, CLV coin büyük bir ilgiyi üzerine çekiyor.

Clover Finance (CLV) NEDİR ?

Clover Finance, Ethereum ve Polkadot kullanıcılarının karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan birlikte çalışabilirlik (uyum) sorunlarını çözüyor. Ethereum, dünyadaki en büyük DeFi ekosistemidir. Ancak ağ, hantal ve ölçeklendirme sorunları yaşayan ikinci nesil bir blok zinciridir.

Ağ üzerindeki yoğunluk, Ethereum kullanıcıları için gas ücretlerini artırır. Sonuç olarak, DeFi ve NFT sektörlerindeki son patlama, kullanıcıların Ethereum ağı üzerinde çok fazla işlem yapmasına sebep oldu bunun sonucunda kullanıcılar rekor düzeyde yüksek gas fee ücretleri ödemek zorunda kaldı. Bu ücretler, geliştiricileri ve kullanıcıları daha uygun maliyetleri olan alternatifler aramaya yöneltti. Kullanıcıların çoğu bu durumda Polkadot alternatifi ile haşır neşir oldular.

Polkadot, teknik yapısı nedeniyle Ethereum’dan daha hızlıdır. Ancak Polkadot DeFi ekosistemi, Ethereum’dan çok daha küçüktür. Bu ağların verileri birbirleri arasında paylaşmasına izin vererek, birlikte çalışabilirlik ve ölçeklenebilirlik sorunu çözülebilir. Geliştiriciler, her ağı en güçlü nitelikleri için kullanabilir. Örneğin, Polkadot’un kapasitesi ile Ethereum’un güvenliğinden yararlanan bir Dapp hayal edin . Clover Finance ise tam bu noktada bu veri akışını sağlayan oldukça kritik bir proje olarak karşımıza çıkıyor.

CLV’nin Faydaları

Clover Finance kripto piyasasına birçok fayda sağlıyor. Birçok geliştirici yazılımlarını Eth’den Pokadota taşımak istiyorlardı fakat aradaki veri kayıpları ve maliyet projelerini çöpe atmalarına sebep olacaktı. CLV ise bu taşıma işlemini kolaylaştırdı Polkadot ve Ethereum arasında çok kritik bir köprü görevini üstlendi.

Gaz Ücreti

Clover Finance piyasaya yeni bir ücretlendirme politikasını beraberinde getirdi. Ağın kimlik tabanlı bir gas fee tarifesi vardır. Ağa daha fazla katılanlar ve daha fazla işlem gerçekleştirenler daha az ücret öderler. Bu strateji, kullanıcıları teşvik eder ve CLV tokeni için değer oluşturmaya yardımcı olur.

Ek olarak, sistem bir ödenen gas fee’leri dağıtma üzerine yeni bir protokol geliştirdi. Bu protokol, diğer adresler adına ücret ödemenizi sağlar. Özellikle, bu ücretlerin bir kısmı blok zincirini koruyan ağ düğümlerine dağıtılırken, geri kalanı ağın erişimini genişletebilecek uygulamalar oluşturan Dapp geliştiricilerine gidiyor.

Güvenli

Güvenlik, geliştirici ekibi için ana öncelikti. Kullanıcıları ve verileri bilgisayar korsanlarından korumak için kurumsal düzeyde korumaları entegre ettiler. Örneğin, tüm ağ işlevlerinde uçtan uca güvenli iletişim kullanılıyor.

Stake

Kullanıcılar CLV’lerini stake edebilir ve bu şekilde ağın güvenliğini sağlamaya yardımcı olabilirler. Tokenleri stake edebilir ve kendinizi bir ağ doğrulayıcı olarak aday gösterebilirsiniz. Bu durumda belirtilen yüzdeler üzerinden bir gelir sağlayabilirsiniz.

Clover Finance (CLV) Nasıl Çalışır?

Clover Finance nasıl çalışır ?

Clover Finance, çok katmanlı ve merkezi olmayan yapısı sayesinde Ethereum ve Pokadot ağları arasında köprü kurabilmektedir. Bu tasarım, platformun güvenilir bir şekilde, insan müdahalesi ve merkezi yönetişim olmadan çalışmasını sağlar.

CLV’nin Tarihi

Clover Finance takım üyeleri.

Dünya, Mayıs 2020’de Clover Finance konseptiyle tanıştı. Bir yıl sonra, Temmuz 2021’de platform resmi olarak mainnet’ini başlattı. Clover Finance, Viven Kirby, Norelle Ng ve Burak Keçeli tarafından ortaklaşa kuruldu. Özellikle proje, Coinlist üzerinde yapmış olduğu ön satış sayesinde 35 milyon dolar gelir elde etti. Bu proje için büyük bir başlangıç oldu.

CLV’nin Geleceği

Proje çok kısa bir sürede büyük bir ilgi odağı haline geldi ve binlerce geliştirici tarafından kullanılmaya başlandı. Buna sebep olan şey ne pazarlama ne de reklamdı. Proje çok kritik bir soruna, çok efektif bir çözüm bulduğu için geliştiriciler ve kullanıcılar tarafından bu kadar benimsendi.

Ethereum blockchain dünyasının 2 numarası olarak var oldu ve bu şekilde kalacağından yana bir şüphemiz yok. Bu yine de Ethereum sisteminin hantallığını ve genişleyememesinin üstünü örtmeye yetmiyor. Ağdaki büyük sorunlar kullanıcıların ve geliştiricilerin Ethereum ağından artık uzaklaşmasına sebep oluyor. Bu durumu çözen en büyük projenin Polkadot olduğu su götürmez bir gerçek ancak ikisi arasındaki köprü sorunlarını çözen proje ise CLV.

Uzun lafın kısası Polkadot ve Ethereum aynı anda ne kadar var olacaklarsa CLV’de onlarla beraber hayatta kalmaya ve büyümeye devam edecek.

CLV Coin Anlık Fiyat

Tıkla ve Oyla

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu