Coin İncelemeleriCoin Sözlüğü (Wiki)

Multichain (Multi) Coin Nedir?

Multichain (MULTI), merkezi olmayan bir blockchain tabanlı çapraz zincir ekosistemidir. Ağ, yüksek performanslı, gözetimsiz DEX ile zincirler arası birlikte çalışabilirliği birleştirir. Sistem , herkesin imza algoritması olarak ECDSA veya EdDSA kullanan herhangi bir blok zincirinde zincirler arası takas yapmasına olanak tanır. Bu liste, BTC, XRP, LTC, BTC, ETH, USDT ve çok daha fazlası gibi piyasadaki en büyük projelerden bazılarını içerir.

Multichain, Temmuz 2020’de Anyswap adı altında piyasaya sürüldü. Projenin amacı, kırık pazara daha fazla birlikte çalışabilirlik sağlamak ve daha fazla DeFi (merkezi olmayan finans) benimsemesini desteklemek. Ağın esnekliği ve düşük maliyetleri, popüler bir proje olarak kalmasına yardımcı oldu.

Multichain (MULTI) Hangi Sorunları Çözer?

Multichain, pazardaki bazı sorunlu noktaları hedefler. Protokol, köprü protokolleri aracılığıyla merkezileşmeyle mücadeleye yardımcı olur. Multichain, zincirler arası işlemler gerçekleştirirken aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Bu strateji, tüccarları işlem ücreti ve gecikmelerden kurtarır. Ayrıca, kullanıcıların gizliliğini korumaya yardımcı olur ve güvenliği artırır.

Yüksek Ücretler

AMM (Otomatik Piyasa Yapıcı) kullanmış olan herkes, kayma nedeniyle ödenen gizli ücretleri doğrulayabilir . AMM, akıllı sözleşmelere karşı işlem yapmanız açısından normal bir borsadan farklıdır. Bu yaklaşımın ek gizlilik gibi bazı avantajları vardır. AMM’ler, merkezi sipariş defterlerini kullanmadan değiş tokuş oluşturma gerekliliğinden doğdu. Konsept bir Ethereum buluşması sırasında tanıtıldı ve konsepti onaylayan Vitalik Buterin’in dikkatini çekti.

AMM’ler merkezi olmayan ticaret için harika olsa da, kayma bir endişe kaynağıdır. Kayma, işlemi gerçekleştirdiğiniz andan sonuçlanıncaya kadar ödediğiniz fiyat farkını tanımlayan bir terimdir. Ne yazık ki, en popüler AMM’ler kayma ücretleri ile ünlüdür. Multichain, SMPC ve TSS Anahtar Dağıtımı olmak üzere iki farklı sistemden yararlanarak AMM’lerle ilişkili gizli maliyeti ortadan kaldırır. Gizliliği sağlamak için ağ tarafından kullanılan TSS Dağıtılmış Anahtar Üretimini uygulamak olan Güvenli Çok Partili Hesaplama (SMPC) Çok Zincirli düğüm ağı.

Multichain Faydaları (MULTI)

Multichain’in ana avantajlarından biri, tüccarların artık sıfır kayma ile daha akıcı bir deneyimin keyfini çıkarabilmeleridir. Multichain, çeşitli blok zincirlerinin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayarak geliştiricilerin ve kullanıcıların daha güçlü Dapp’ler oluşturmasını sağlar . Şu anda ağ, Ethereum, Binance Smart Chain, Huobi ECO Chain, Fantom, Polygon ve Fusion dahil olmak üzere 6 popüler ağ için destek gösteriyor.

Multichain (MULTI) Nasıl Çalışır?

Multichain, zincirler arası token takaslarını ve merkezi olmayan ticareti çeşitli şekillerde kolaylaştırmaya yardımcı olur. Platform, Fusion protokol standartlarını karşılamak için sıfırdan inşa edildi. Fusion, pazara tam birlikte çalışabilirliğin keyfini çıkaran merkezi olmayan uygulamalardan oluşan eksiksiz bir ekosistem sağlar. Ağın amacı inovasyonu teşvik etmektir. Multichain, kullanıcılara otomatik bir fiyatlandırma ve likidite sisteminden yararlanarak sorunsuz zincirler arası veri ve değer takasları yapmak için gereken altyapıyı sağlar.

Bunun gibi likidite havuzları, günümüzde DEX’lerde popüler bir özelliktir. İlk olarak Uniswap’ın piyasaya sürülmesiyle ortaya çıktılar. Bu ağ akıllı sözleşmelerinin ana avantajı, orijinal varlıklarını kaybetme riski olmadan herkesin APY’leri güvence altına almasını sağlamalarıdır. Ayrıca, yeni başlayanların, kapı bekçileri olmadan finansmana erişmelerini sağlar.

Çok Zincirli Yönlendirici

Multichain Router, grup tarafından sunulan birincil üründür. Bu protokol, desteklenen herhangi iki zincir arasında serbestçe ve uygun maliyetle geçiş yapmayı kolaylaştırır. Geliştiriciler, Multichain Router’ı kullanarak artık yarattıklarında her bir ağın en iyi yönlerinden yararlanabilecekler.

Likidite Havuzları

Multichain ağında kullanılan likidite havuzları, programlanmış fiyatlandırma ve likidite sağlar. Herkes takas çiftlerine likidite ekleyerek kamu finansmanına erişebilir. Likidite havuzları, yeni başlayanların bankayı bozmadan küresel yatırım sermayesine erişimi güvence altına almaları için harika bir yoldur.

Multiswap

Kullanıcılar, Multiswap borsasını kullanarak saklama dışı ticaret faaliyetlerinin keyfini çıkarabilirler. Bu protokol, hiçbir zaman hassas bilgi talep etmeyerek gizliliğinizi korur. Bunun yerine, uyumlu cüzdanınızı bağlamanız yeterlidir. MetaMask, projeden destek alan popüler bir seçenektir.

Multi Token

Daha önce kullanılan simge sembolü HERHANGİ bir markaydı, MULTI, Multichain sistemi için ana yardımcı program ve yönetim belirteci haline geldikten sonra. MULTI jeton sahipleri, jetonlarını Fusion’da stake ederek pasif getirileri güvence altına alabilir. MULTI belirteçleri birçok farklı biçimde gelir. Şu anda Ethereum, Binance Smart Chain ve Fusion’da Multi tokenler var. HERHANGİ BİRİNİ elinde bulunduran tüccarlar ayrıca dağıtılmış yönetişim sistemine erişim kazanır. Daha fazla MULTI jetonunuz olduğunda daha fazla oylama gücü kazanırsınız.

Çok Zincirli Cüzdan

Multichain cüzdan, dijital varlıklarınızı kontrol etmeyi, korumayı ve izlemeyi kolaylaştırır. Cüzdan doğası gereği gözaltına alınmaz, bu nedenle kriptonuzdan asla ayrılmazsınız. Ek olarak, indirmek ve kullanmak ücretsizdir.

Multichain Tarihçesi (MULTI)

Temmuz 2020’de Multichain, Anyswap (ANY) adı altında pazara girdi. Ağ, Dejun Qian tarafından kuruldu. Multichain, genç yaşına rağmen bazı güçlü ortaklıklar kurmayı ve kullanıcı tabanını genişletmeyi başardı. Polkadot ekosisteminde bir dApp merkezi olarak çalışan Shiden Network ile entegre protokol . Multichain sektör profesyonellerinden destek almaya devam ediyor. Özellikle, proje son özel finansman turunda 60 milyon dolar topladı. Tur, Binance Labs tarafından yönetildi.

16 Aralık 2021’de Anyswap, Multichain olarak yeniden markalaşmayı resmen duyurdu.

Multi Coin Geleceği

Kripto pazarında devam eden tüm bölümlere ayırmaya yardımcı olmak ve ortadan kaldırmak için güçlü bir dürtü var. Bir geliştiricinin gerektiğinde her bir ağın en iyi yönlerini entegre edebilmesi gerektiğinde, aynı protokollerin birden çok ağda farklı biçimlerde oluşturulmasının bir anlamı yoktur. Bu arzu, Multichain’i takip edilmesi gereken ilginç bir proje haline getirmeye devam ediyor.

Tıkla ve Oyla

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu